Skal du have alarm inden jul skal den bestilles senest den 18. december!

Spørgsmål og overvejelser inden køb af tyverialarm

Inden du investere i en tyverialarm er der nogle ting du skal overveje.

  • Skal du overhovedet have en tyverialarm?
  • Hvilken type tyverialarm skal du have?
  • Andre tyverisikrings foranstaltninger?

Skal du overhovedet have en tyverialarm?

Om du skal have en tyverialarm kan du kun selv afgøre. En tyverialarm er en enhed der fortæller dig hvis der er nogen i dig hjem når du ikke er hjemme, eller mens du ligger og sover. - Tyverialarmen gør det altså hverken nemmere eller sværere at komme ind i dit hjem!

Tyverialarmens fornemste opgave er, at få tyven til at gå videre til det næste hus. Alarmens sekundære opgave er så, at fortælle dig det, hvis tyven ikke gik videre!

Hvilken type tyverialarm skal du have?

Hvis du er nået til at du skal have en tyverialarm skal du jo finde ud af hvilken.

Der er i korte træk to forskellige typer alarmer:

  1. Alarmen med abonnement
  2. Alarmer uden abonnement (Typisk GSM alarmer)

En alarm med abonnement er en alarm der koster et eller andet fast beløb om måneden, typisk 350,- kr. og opefter. - Her er der typiske en vagtcentral der overvåger alarmen, og de sender en vægter hvis alarmen går. - Normalt kan en vægter være på stedet inden for 20 minutter til en time. - Hos mange alarmcentraler koster det et eller andet når vægteren sendes ud, typisk omkring 750,- kr.

En alarm uden abonnement koster som regel et fast beløb i indkøb, og så ikke noget om måneden. Dog vil der være en mindre udgift til et simkort hvis det er en GSM alarm. Miracas alarmer er GSM alarmer. - Her er det altså alene den faste udgift til simkortet der koster, og kan du gratis få sådan et ekstra hos dit teleselskab, er der ikke yderligere månedlige udgifter.

GSM alarmerne sender ikke til en alarmcentral når de aktiveres, i stedet sender de til dig og eventuelt dine naboer.

Hos Miraca er holdningen selvfølgelig den, at GSM tyverialarmer er lige så gode som alarmer med abonnement. - Argumenterne herfor er følgende:

  1. Primæropgaven var jo at få tyven til at gå videre! - Her er der ikke noget der tyder på, at GSM tyverialarmer har mindre effekt end alarmer med abonnement.
  2. Hvis vægteren alligevel først kommer når tyven er væk igen, så drejer det sig om at gå lukket af for vind og vejr, og at tilkalde politiet. - Det kan du eller naboen lige så godt gøre!

Andre tyverisikrings foranstaltninger?

Som nævnt længere oppe, så gør en tyverialarm der hverken nemmere eller sværere at komme ind i dit hjem. - Der skal andet til.

Du skal ikke have en vrider på indersiden af dørene, tyvene vil gerne føle sig trygge, derfor vil de gerne skabe en (eller flere) flugtveje. Jo sværere det er at skabe flugtvejene, jo mindre trygge føler tyven sig, og jo mindre sandsynlighed er der for at han bliver længe, hvis først han ER kommet ind.

Sæt lukkemekanisme på vinduerne, så disse ikke lige kan brækkes op.


Perfekt - Vurdering hos TrustPilot
Facebook
Instagram
Google+