Gode råd til at undgå indbrud

Hvis du i længere eller kortere perioder skal være væk fra dit hjem – eller blot vil føle dig mere tryg indenfor hjemmets fire vægge, er der nogle ting du selv kan gøre for at gøre dit hjem mere uvelkomment for indbrudstyve. Noget af det, der gør det nemmest for en indbrudstyv at trænge ind i dit hjem, er hvis dine døre og vinduer ikke er sikrede. Det vil sige, hvis vinduer og døre er lavet af gammelt træ eller hvis låsene er gamle eller i stykker. Nedenfor kan du læse om en række forskellige tips til at holde indbrudstyve væk fra dit hjem, så du og din familie kan føle sig sikre.

Tjek vinduer og døre

Det bliver anbefalet at du har minimum en forsikringsgodkendt lås på dørene i dit hjem, for at mindste risikoen for indbrud. Hvis en tyv udefra kan se at der er gamle eller ødelagte låse på døre og vinduer er der større risiko for at de begår indbrud. Som nævnt i en tidligere artikel, holder indbrudstyve øje med husstande i nabolag i lang tid før de vælger at begå indbrud, så de tager sig god tid til at tjekke døre og vinduer og finde gode indgangsveje. Derfor er det en god idé at komme dem i forkøbet.

Hold lyset tændt

Selvom vi lige nu står i en energikrise i Europa, vil et godt råd herfra være at sørge for at der er lys i og omkring din bolig når du ikke er hjemme. For det første vil det muligvis komme til at koste mere hvis du og din familie skal erstatte hvad der eventuelt kunne blive stjålet. For det andet er det ikke dine lamper i hjemmet der sluger mest strøm, så det kan være godt givet ud at have noget sensorlys udenfor, så en indbrudstyv vil blive skræmt væk. Du kan eventuelt også se, om det er muligt at lave noget tidsbaseret lys indenfor, så det giver en illusion om, at nogen er hjemme.

Sig hej til folk i nabolaget

Eftersom de fleste indbrudstyve går rundt i nabolaget længe før de begår indbrud, er det en god idé at være opmærksom på hvilke mennesker der går rundt. At sørge for at hilse på de mennesker der går rundt, og have en idé om hvilke mennesker der bor i området kan være med til at gøre dig, din familie og dine naboer opmærksom på, hvis der pludselig går ukendte personer rundt. Det kan afskrække indbrudstyve hvis de oplever, at folk er opmærksomme og hilser på hinanden – derfor vil vi anbefale at sørge for at sige hej til de mennesker du ser i dit nabolag.

Nabohjælp

Det er altid en god idé at have aftaler med dine naboer og de personer der bor tæt på dig, om at holde øje med hinandens hjem. Ved at holde øje med hinandens hjem, er det meget hurtigt at kontakte hinanden hvis der sker noget mistænkeligt. Hvis du og naboerne gerne vil hjælpe hinanden til et tryggere nabolag, kan I med fordel undersøge om Nabohjælp kan være noget for Jer og Jeres område.

Skab liv i hjemmet

Selvom de fleste af os ikke bryder sig om at leve i et rodet hjem, vil det vise at der foregår meget i hjemmet hvis det roder lidt. Hvis skoene flyder lidt i gangen, der ligger lidt legetøj i haven eller sengen ikke er redt. Sådan nogle ting vil vise en tyv, at selvom huset måske er tomt lige nu, vil det ikke være det længe, og der er ofte liv og mennesker i hjemmet. Det kan være en god idé at kombinere nogle tidsbaserede lys i forskellige rum, med noget rod hist og her, for at det er tydeligt for en fremmed, at der er liv i hjemmet.

Afskærmning

Indbrudstyve kigger gerne efter haver som har høje hække eller hegn omkring, så hvis de har held til at snige sig ind i haven, vil der være ro til at komme videre ind i huset. Derfor er det en god idé at gennemgå huset udefra og sætte sig i tyvens sted, for at se om der er nogle svage sider. Det er selvfølgelig altid rart med privatliv i haven fra naboer og uvelkomne, men desværre er det også helt ideelt for indbrudstyve når de leder efter det næste offer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *