Er der forskel på en alarm til hus og lejlighed?

Alarm til lejlighed og hus er ikke det samme

I dette indlæg kan du få information om, hvilke overvejelser du skal gøre, når du vil anskaffe dig en alarm til dit hus eller din lejlighed. Da faren for indbrud er langt større i et hus end i en lejlighed, er der forskel på, hvilken alarm du skal vælge.

Et hus ligger for det meste i en afskærmet have, hvor indbrudstyven har fred og ro til at arbejde på at få adgang til huset. Ligesom et hus har flere døre og vinduer, og derfor flere adgangsveje for indbrudstyven. Dette kræver en anden slags alarm end til en lejlighed.

Lejligheder, der ligger i stueplan eller på 1. etage, skal have den samme slags alarm som et hus. Bor du i en lejlighed højere oppe, så er det sværere for indbrudstyven at komme ind i dit hjem. Her har indbrudstyven nemlig oftest kun en adgangsvej, og det er gennem hoveddøren. Der er ligeledes kun en flugtvej for indbrudstyven, og det er en opgang tæt på dine naboer.

I forhold til, om du bor i et hus eller i en lejlighed over 1. etage, så er der forskellige behov, som alarmsystemet skal dække. Når du for eksempel vil investere i en alarm til dit hus, så skal du huske på, at alarmsystemet kræver flere sensorer, end hvis du bor i en lejlighed, for at kunne afdække alle døre og vinduer. Hvorimod en højere beliggende lejlighed ofte kun har brug for et alarmsystem med en sensor til hoveddøren og en enkelt rumsensor.

Vælg den helt rigtige alarmpakke

Du kan købe alarmpakker, der er målrettet lejligheder. Disse alarmpakker indeholder det, der skal til, for at sikre din lejlighed. Da det meget sjældent er nødvendigt at sikre vinduer i en lejlighed, så vil en alarmpakke til en lejlighed naturligvis ikke indeholde dette. Du skal dog huske, at hvis du bor nederst i en etageejendom, eller hvis der er svalegange, så skal du vælge en alarmpakke til hus. I disse tilfælde betragtes lejligheden nemlig som at have de samme indbrudsmuligheder som i et hus.

Når du skal have et alarmsystem til dit hus, så er det vigtigt at være opmærksom på, at du vælger et alarmsystem med det rette antal sensorer. Du kan naturligvis altid købe flere sensorer efterfølgende, men det er langt billigere at investere i den helt rigtige alarmpakke fra starten.

I et hus eller i en villa skal du have en sensor i alle boligens centrale rum. Her er der nemlig størst sandsynlighed for, at indbrudstyven vil bevæge sig rundt. En boligs centrale rum er for eksempel entreen, stuer og køkken-alrum.

Få råd og vejledning

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvilket alarmsystem der passer til dit hjem, så søg råd og vejledning hos forhandlerne af alarmsystemer. De er eksperter, og ved hvad der skal til, for at sikre din bolig bedst mulig, så du kan føle dig tryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *