Disse 10 ting undgår indbrudstyve

Disse 10 ting undgår indbrudstyve

I Danmark er indbrud i folks hjem stigende over hele landet. Faktisk er det sådan, at der nogle steder i Danmark begås indbrud cirka hvert fjerde minut. De fleste indbrudstyve er amatører, som bruger ganske enkle metoder for at tiltvinge sig adgang til en bolig. I dette indlæg får du en liste, som indeholder 10 ting, du kan gøre, der kan hjælpe dig med at holde indbrudstyven ude.

  1. Sørg for at have oplyste områder udenfor dit husetIndbrudstyve elsker mørke område, hvor de kan arbejde i fred. Derfor er det en god idé at anskaffe nogle udendørslamper, som aktiveres ved hjælp af en bevægelsescensor.
  2. Anskaf solide og stærke døreOmkring 60 % af alle indbrud sker via enten fordøren eller bagdøren. Hvis du har nogle solide og stærke døre, så undgår indbrudstyven dem, da det er alt for besværligt for dem at bryde op.
  3. Træk gardiner for eller rul persienner nedNår du ikke er hjemme, eller når du sover, så træk gardinerne for eller rul persiennerne ned. Således kan indbrudstyve ikke se ind, og derved tjekke, om der er noget, der er værd at stjæle i din bolig.
  4. Hav uregelmæssige rutinerDe fleste indbrud er ikke tilfældige. Indbrudstyve observerer tit boliger og beboernes rutiner, så de får et overblik over, hvornår du ikke er hjemme i løbet af dagen. Hvis det er muligt, så prøv at lav om på dine rutiner en gang imellem eller få andre til at komme forbi din bolig på forskellige tidspunkter.
  5. Hunde kan skræmme indbrudstyveEn hund i hjemmet kan skræmme indbrudstyven ved, fordi den vil gø og larme, når indbrudstyven trænger ind. Indbrudstyven kan ligeledes blive bange for at blive bidt.
  6. FleretageshusDet kan være en fordel at bo i et hus med flere etager, da indbrudstyve ofte ikke vil bruge tid på at slæbe ting ned fra 1. salen.
  7. Højt beliggende lejlighederDe fleste indbrudstyve undgår lejligheder, der ligger flere etager oppe, da faren for at blive opdaget er for stor, og det er sværere at flygte.
  8. Installer et alarmsystemBoliger med et alarmsystem virker afskrækkende på indbrudstyve, fordi de ved, at de vil blive opdaget med det samme. Du skal dog huske at skilte med, at du har et alarmsystem ved hjælp af klistermærker på døre og vinduer.
  9. NabohjælpMange alarmsystemer er indrettet sådan, at nabohjælp har en stor betydning. Alarmsystemet kan nemlig sende besked til din nabo, der kan troppe op med det samme ved et indbrud, så indbrudstyven bliver skræmt væk. 
  10. Få et overvågningskameraEt overvågningskamera kan være med til at skræmme indbrudstyven væk. Skulle tyven alligevel vælge at trænge ind i din bolig, så har du bevismateriale, der kan hjælpe politiet med at fange indbrudstyven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *