Tyverialarm – med eller uden abonnement

Tyverialarm – med eller uden abonnement?

Indbrudsstatistikker viser, at danskerne er utrolig udsatte, når det kommer til ubudne gæster i hjemmet. Men et indbrudssikret hjem med en tyverialarm, gør dog livet en del sværere for en indbrudstyv.

Mange ønsker derfor en tyverialarm i hjemmet, men i er tvivl om, hvorvidt de skal vælge en tyverialarm med eller uden abonnement. Dette er derfor det første spørgsmål, som du skal stille dig selv, når du har besluttet dig for, at du vil have tyverialarm i din bolig. Hvis du er interesseret i at vide mere om tyverialarmer med eller uden et abonnement, kan du læse mere her.

Tyverialarm uden abonnement

En tyverialarm uden abonnement ejer du selv, derfor er det den billigste løsning. Når der ikke er tilknyttet et abonnement til din alarm, sparer du penge, da du ikke skal betale til vagtselskaber eller alarmcentraler.

De tyverialarmer, der er uden abonnement kaldes for GSM alarmer (Global System for Mobile Communications). Det er en form for mobiltelefoni, der giver muligheden for at fjernstyre alarmen ved hjælp af et SIM-kort. Den eneste tilbagevendende udgift, du vil have ved en tyverialarm uden abonnement, er udgiften til alarmens SIM-kort, som gennemsnitligt ligger på ca. 15 kr. pr. måned.

En GSM alarm fungerer på den måde, at du, naboer, venner og familie i nærheden får en sms eller et telefonopkald, så snart din tyverialarm aktiveres af ubudne gæster. Fordelen ved en GSM alarm er derfor, at dem, som du har valgt skal have besked, når alarmen aktiveres, kan nå frem til din bolig langt hurtigere end en alarmcentral. Derved er der en større chance og mulighed for, at du kan få stoppet indbrudstyven, inden vedkommende er kommet afsted med dine personlige og værdifulde ejendele. 

Tyverialarm med abonnement

En tyverialarm med abonnement er dyrere end et GSM alarmsystem, som er baseret på nabohjælp. Når dit alarmsystem har et abonnement, så betyder det, at alarmsystemet er koblet til en døgnbemandet vagtcentral. Derfor vil du få en fast månedlig udgift til vagtcentralen. Hvor meget den månedlige udgift er på afhænger af, hvilket vagtselskab du vælger.

Når du vælger en tyverialarm med abonnement, så er det vagtcentralen, som får besked, når dit alarmsystem bliver aktiveret. Vagtcentralen vil give dig besked samt sende professionelle vagter ud til din bolig for at finde ud af, om indbrudstyven stadig er i boligen. Hvis der er ødelagte døre eller vinduer kan vagten sørge for en eventuel afdækning.

Skal jeg vælge en tyverialarm med eller uden abonnement?

Om du skal vælge en tyverialarm med eller uden abonnement kommer an på dine personlige præferencer. Ønsker du den billigste løsning, hvor du selv samt naboer og venner får besked om ubudne gæster, skal du vælge en tyverialarm uden abonnement.

Ønsker du derimod, at betale et månedligt beløb for at en vagtcentral skal komme ud, hvis alarmen aktiveres, så skal du vælge en tyverialarm med abonnement.